Blog background

Detailní pohled na vůni Coffee Bean

23. dubna 2020
Z čeho se skládá vůně Coffee Beans? Do jakých prostor se hodí? Odpovědi na tyto otázky naleznete níže.

V první řadě pijeme kávu, abychom si užili její bohatou a povzbuzení, které nám dodává. Už jste ale někdy přemýšleli, proč vůně kávy má schopnost vyvolat takový povzbuzující a povznášející pocit pohody?

Kávová zrna ve své přírodní podobě obvykle nemají výraznou vůni, jakmile se však opraží, dramaticky se to změní. Proces pražení vytváří různé těkavé sloučeniny, které vytvářejí jedinečnou aroma kávy, a to je velmi důležité, protože je rozhodující pro vytvoření chuti. Je to vlastně pouze sladká, slaná, kyselá a hořká chuť, která se interpretuje jazykem, takže když spojíme smysly s vůní, můžeme tuto chuť plně ocenit.

Slovo „Aroma“ je odvozeno z latinského slova arōmata nebo starověkého řeckého slova „ρωμα “, které obě znamenají„ koření “nebo„ voňavý zápach “. „Aroma“ se používá k definování vůně, přesněji příjemné vůně, které se vám líbí zejména vůně a rádi ji často zažíváte.

Skutečná složitost aromatu v kávě závisí na složení chemických sloučenin v samotných zelených fazolkách. Ty se velmi liší v závislosti na mnoha faktorech, včetně rozmanitosti, povětrnostních podmínek v místě původu, úrovně zrání a možností zpracování, což vede k vysvětlení toho, proč se různé značky kávy mohou tolik lišit v chuti.

Když cítíme čerstvě upražené kávové zrna nebo mleté ​​maso, molekuly reagují s našimi čichovými receptory a když se přidají do horké vody, aby vytvořily šálek kávy, pak se extrahují další molekuly, které mění a zesilují smyslový zážitek. Protože kávu obvykle spojujeme s tím, že jsme povzbuzující, má smysl, že i vůně kávy nás může psychologicky zvednout a také se cítit energičtěji.

Aroma kávy je tedy víc než jen příjemná vůně, ve většině případů dokážeme ucítit na plný nádech  chuť samotné kávy. Kávové aroma povyšuje úžasnou vůni kávových zrn na zcela jinou úroveň, na úroveň, kde jsme schopni ochutnat to, co cítíme. Není divu, že se lidé cítí při vypití šálku tolik povzbuzeni.

Lidské tělo funguje mnoha fascinujícími a složitými způsoby, aromata se v naší mysli zpracovávají dvěma různými smysly, nosem a chuťovými pohárky. Je tedy naprosto pochopitelné, že pouhé prožívání vůně může cítit, jako by jsme měli také chuťovou zkušenost, což informuje podvědomí, že jsme také zažili všechny související výhody, které přicházejí s pocity chuti.

Tak proč neuvažovat o vůni Coffee Bean od společnosti Hyscent pro vaši firmu nebo pracoviště a poskytnout svým zaměstnancům nebo zákazníkům další povzbuzení?

Tato vůně je velice oblíbená v kavárnách a zejména v kombinaci vůní vanilky nebo skořice. Více můžete o vůních zjistit na našem e-shopu.


Naše reference

reference

Zaujali jsme vás?

Ozvěte se nám na čísle +420 257 316 492, nebo nám napište zprávu. Rádi Vám poradíme.