Granátové jablko nebo Punica Granatum je listnatý keř z čeledi Lythraceae, který nese červené ovoce. Granátové jablko, které je kategorizováno jako bobule, nabízí ovoce o průměru asi 5 až 12 cm. Vzhled je bobule kulaté a červené barvy, která vypadá podobně jako jablko s květní stopkou. Kůže granátového jablka je hustá a nepoživatelná, ale jakmile se nacházíte uvnitř, narazíte na stovky jedlých semen obklopených červenou, šťavnatou a sladkou vrstvou zvanou aril. Právě tato semena a šťávy způsobují, že granátové jablko je tak populární, protože je lze jíst syrové nebo zpracované na příznivou šťávu. Jejich nutriční profil je navíc také velmi působivý, možná dalším důvodem, proč jsou tak módní, přičemž jejich výživná struktura tvoří vlákniny, bílkoviny, Vit C, Vit K a draslík. Avšak tam, kde granátová jablka skutečně září, je v jejich bohatství mocných rostlinných sloučenin, z nichž některé mají silné léčivé vlastnosti.
Granátové jablko je ponořeno v historii, s mnoha účty, které jej uvádějí jako jeden z nejstarších a nejposvátnějších plodů, které kdy byly na Zemi. V Bibli je granátové jablko citováno jako jeden ze sedmi druhů, první plody, které byly přijatelné jako oběti. V zásadě jde o nejposvátnější ovoce a jako takové na ně po celé věky kladli velký ohlas, přičemž vrcholili tím, že se říkalo, že žehná Izraeli. Hodně z historie ovoce leží v těchto zemích, které tam rostly tisíce let, a proto má v židovské komunitě tolik uznání. Ovoce dozrává těsně před židovskými novoročími a po staletí se používá spíše pro dekorativní účely, na oslavy a na Silvestra, než jako ovoce. To bylo zvyklé na výzdobu chrámů a dokonce se objevil na starých mincích v průběhu let.
Jak se hodí ovoce s tolika semeny, granátové jablko je ovocným zastoupením plodnosti, a zdá se, že má původ všude. Přes mnoho historie s židovskou komunitou po celá staletí, granátové jablko také lze nalézt ve Středomoří, na Středním východě a v Indii. Indické královské hody začaly své hostiny s granátovým jablkem a hroznovým vínem, zatímco granátové jablko se také pěstovalo v Egyptě před časem Mojžíše. Bylo také nalezeno v údolí Indus tak brzy, že v sanskrtu je slovo. Za šíření jeho využití se však zaslouží Arabové.
Dnes se granátové jablko konzumuje hlavně ve své nejčistší formě jako ovoce nebo vytlačené do ovocné šťávy. Je to však jeho zdravotní přínos, který jej odlišuje od ostatních populárních plodů. Obsahuje dvě unikátní látky, které jsou odpovědné za jeho zdravotní přínosy, Punicalaginy a kyselina Punicic. Uvádí se, že puniklaginy jsou tak silné, že bylo zjištěno, že mají třikrát antioxidační aktivitu červeného vína a zeleného čaje. Navíc se uvádí, že granátová jablka mají protizánětlivé účinky, bojují proti rakovině prostaty, pomáhají s rakovinou prsu, bojují s artritidou a bolestmi kloubů, snižují hladinu cukru v krvi a snižují riziko srdečních chorob. Kromě toho se také říká, že napomáhají zlepšení paměti.
Díky své bohaté historii a zdravotním přínosům odemkla HYscent sílu granátového jablka pro vaše smyslové potěšení. HYScent se svými šťavnatými tóny granátového jablka a hrušky smíchanými s pamplemousse vzal na cestu časem, aby zachytil podstatu tohoto nejposvátnějšího ovoce. Osvěžte a regenerujte s potenciálem granátového jablka.
Kontaktieren Sie uns unter +43 650 71 00 918 oder schreiben Sie uns eine Nachricht. Wir beraten Sie gern.